Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВПозволява се договаряне и изчисляване на годишна база

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВПозволява се договаряне и изчисляване на годишна база
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Ако държавата спира хората от работа, трябва да им плаща поне 80% от заплатите им

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Позволява се договаряне и пресмятане на годишна база на работното време. Ние сме се съгласили. Може да има договаряне като всеки час би трябвало да се заплаща по-скъпо от в този момент. Ако не договорим условия за по-скъп ексклузивен труд, няма да има спомагателни 150 часа, изясни президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

В момента, в който има открит с тест Ковид, има право на болничен най-малко 14 дни. Някои са открити и никой не им се е обадил до 8-мия ден от РЗИ. Това е проблем и за техните контактни лица. В момента, когато им се обади някой, че са заболели, би трябвало да се обадят на персоналния си доктор, на директния си началник и до съответното РЗИ. Трябва да се пусне имел до РЗИ, тъй като от там схващат кой е инфектираният. В момента на приемане би трябвало да има права за болничен лист със задна дата. 

Решението е РЗИ да сътвори имейл с противоположна връзка, на който хората да разчитат, че имат нови права. Ние желаеме да удължим болничния лист за тези, които гледат възрастни. Трябва да има най-малко 20 дни по годишен проект, да гледат член от фамилията. 

Родителите да имат право на заплата, когато детето им е в карантина. За безработните да стане 17 лв. компенсацията дневно. Тия 7 месеца би трябвало да бъдат непокътнати и за следващата година. Достъпът да бъде омекотен до обезщетеение за безработица. Ние желаеме да възстановим остарелия режим. Трябва 6-10 месеца още да дадат на хората сигурност и гаранция. Ако страната стопира хората от работа, би трябвало да им заплаща най-малко 80% от заплатите им ", нахвнърли новите претенции на синдиката неговият ръководител. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР